torsdag 4. juni 2009

Made in China!

Oioi, da var det klart for siste innlegg! Vi har nytt 30 grader i Beijing i to uker nå, men fortvil ikke, solen har ikke hatt det store utslaget på brunfargen. Byen ligger nemlig som regel under et teppe av støv og eksos (det virker i allefall sånn), bortsett fra hvis det er mye vind.

Her i Kina har vi atter en gang vært kulturelle, og vi har stort sett gjort det meste som kan kalles typisk kinesisk. Vi begynte bra med å gå på Den Kinesiske Mur (som forresten ikke kan ses fra månen, men fra verdensrommet litt nærmere jorden ;)). Vi havnet tilfeldigvis på en den av muren som stort sett bestod av trapper. Det var tungt. Men det er utrolig kult å faktisk ha vært på dette menneskelagde underverket! Hurra hurra :) Samme dagen fikk vi også med oss Jade-galleriet, hvor vi lærte alt vi trenger å vite om jadestein. Så så vi "male på kopper-kunsten"(metallet "kobber" altså) før vi spiste en tradisjonell kinesisk lunsj. Vi brukte selvfølgelig pinner. Vi har også vært på silkemuseum, hvor vi kjøpte verdens fineste putevar, og hjalp til å lage silkedyne. Etterpå var vi på Te-smaking, hvor vi sleit oss gjennom 4 forskjellige typer glohet te på ekte tradisjonell kinesisk vis. Godt, men varmt :) Vi har også hatt en tur innom en Ming tomb. Her et sted lå det en keiser, ja det var faktisk han som skapte fred mellom Mongolerne og Mingdynastiet.

Vi har kjørt forbi Fugleredet og svømmearenaen, men Beijing oser av OL 2008 sånn generellt sett :)

The Silk Street , det berømte Silkemarkedet med mye mer enn bare silke! Her måtte vi faktisk ha to dager hvor vi kjempet oss gjennom ivrige selgere og mye pruting, og mest sannsynlig endte opp med alt for mange gullfunn. Men det var vel fortjent etter 4,5 mnd på peanøttsmør, rundstykker og 20 kg bagasje grensen. Dette resulterte i kjøp av en ekstra bag hver. Vi er fornøyde, selv om vi mest sannaynlig kmmer til å betale vår del i overvekt (der var vi forresten kjempeheldige og slapp å betale!).

Vi har sett panda! For vi var nemlig en dag i Beijing zoo :) Her så vi selvfølgelig mange andre dyr også, men det kan ikke måle seg med safari i Afrika, eller dyreparken i Kristiansand ;)

Bare en dag før vi reiser hjem har vi hatt en siste kulturell innspurt. Vi har vært på Tian'anmen Square (Den himmelske fredsplass) verdens største "by plass", og sett den berømte bygningen med bilde av Mao på. På vei hit møtte vi en ivrig kunststudent som tok oss med på en utstilling med tredisjonell kinesisk kunst. Vi fikk hver vår kaligrafi som gave fra henne med navnet vårt og gode ønsker på.

Etterpå vandret vi rundt i Den Forbudte By et par timer, før vi tok turen til Det Himmelske Tempel. Kult å ha vært der også.

Vi har selvfølgelig også spist en ordentlig kinesisk middag. I kina spiser de hund, det gjorde ikke vi, men tro oss, det stod på menyen sammen med kyllingføtter, andehoder, maneter og innvoller. Vi gikk for svin, kylling, biff og grønnsaker.

Ellers har vi brukt vår tid på Walmart, KFC og ikke minst internett som koster 3 kr pr time :) Og Kine lagde hull i doringen. Godt gjort.

Men nå kommer vi hjem!!! Det blir selvfølgelig rart å gi slipp på denne livsstilen, men vi legger ikke skjul på hvor godt vi syntes det skal bli å komme tilbake til dere. Tusen takk for at dere har fulgt oss og kommenterttil oss mens vi har vært på tur! Nå kommer vi hjem til tidenes sommer, før vi igjen begir oss ut på et nytt eventyr som heter studenttilværelsen.

See you in a while crocodile!

Punktum finale.

The End.

Che Che Hurra!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Har vært så koselig å følge bloggen deres!
See you later aligator ;p
Hilsen Nils.

Inger sa...

Det har vært morro å lese deres artige blogg innlegg.
håper dere er fornøyde :) virker slik :P

RandiHelen sa...

TUSEN TAKK, for at vi har fått tatt del i opplevelser av turen :)

KJEMPE GODT å få dere hjem igjen.

Dagfinn L sa...

Utrolig så mye dere har opplevd på kort tid! Takk for alle blogg-innleggene, og velkommen hjem i gamlelandet! Dagfinn

Sunna sa...

Hva skjer med at dere ikke får en blogg for dere selv a? jeg vil følge med på hva som skjer i norge. Kan ikke dere lage en gossip blogg og oppdatere den hver uke så kan jeg føle meg litt hjemme mens jeg er her i florida LOL.. MIsssss yoou!!! <3