onsdag 28. januar 2009

Heisann fra Uganda

Vi lever naa det gode liv i Kampala, hovedstaden i Uganda. Her er folk mer vant med hvite og vi har bare blitt kalt Mzungu tre ganger til naa i dag!

Paa mandag reiste vi til Sipi Falls som ligger en ca en time utenfor Mbale. Vi fikk en guidet tur og laerte mye om stedet og de infoedte. Til og med noen setninger proevde guiden aa laere oss, men de gikk inn det ene oeret og ut det andre! Sipi Falls bestaar av tre vannfall som ligger litt oppe i fjellene. Vi saa de to overste vannfallene, og ved det stoerste fikk vi komme helt bort til bunnen for aa ta paa vannet. Men vi ble kliss vaate allerede 5meter unna! Men det skal vi ikke klage paa i denne varmen!
Guiden tok oss ogsaa med inn i en grotte hvor hans forfedre (helt ned til hans besteforeldre) hadde bodd. Grotta var full av store flaggermus og det fasinerte to av oss veldig, mens det skremte vettet av de to andre!


I gaar var vi med Eline paa jobben hennes som er paa et dagsenter for gatebarn. Vi fikk ikke vaere i fred for det var veldig stas aa holde oss i handa, pelle paa haaret paa armene vaare (noe de ikke har!), og peke paa alle foeflekkene vaare og spoerre hva det var! De var utrolig soete alle sammen og hvis vi hadde kunnet hadde vi tatt dem med oss all sammen!

Da vi litt senere hadde satt oss inn paa bussen til kampala kom frierene og stilte seg i koe utenfor maritas vindu! hun ble tilbudt gratis vann og hva hun maatte oenske. Og foreldrene skulle faa 20 kuer for henne. Det var like foer Kine slo til paa dette flotte tilbudet! Men vi kom oss til Kampala alle sammen til slutt.

Da vi kom til Kampala fant vi en taxi som kjoerte oss til YMCA hostel. Der ble vi bare sett rart paa, for dette var tydligvis et hostel for "boys only"! Da vi endelig kom til YWCA hostel for young girls fikk vi to rom. Det ene var det umulig aa laase fordi laasen var i stykker, men bestyrerinnen beroliget oss med at Gud passet paa at ingen kom inn. Naa er vi paa et kjoepesenter i sentrum og har laast all bagasjen inne paa det andre rommet!

I dag har vi vaert paa et marked og slaatt oss loes paa flettekurver og smykker:) Vi er takknemlige for at Eline kan ta med seg hjem slike ting for oss!

Naa er det Tanzania om 2 dager! Da haaper vi paa aa se flere ville dyr enn Kuer og hoener!
Nuss og kos fra oss:)

2 kommentarer:

Anonym sa...

haha! ja nå synes jeg kine skal finne seg en mann der altså...! så flott!

marita! etter at du reiste var det en som gikk inn på msn'en din fordi du logga ikke av! du må logge av når du er ferdig på msn på en kafe, du vet aldri om han kom seg inn på emailen din og sånt!

helene; hvordan går det med armen din`?? har du prøvd å få no farge på den andre nå`? =P

ser ut som dere koser dere. kjempe gla i dere! god tur til tanzania!

Anonym sa...

Hei & Hå dykke reisenede!

Høres ut som dykke he det strålans!
Frieri å greier, Tom Otto må nok bare bygge ut fjoset så han får plass til fleire kyr!

Heime i Finsaland, æ det snø og kaldt, 2,2 minus nå.
Og på internettfronten ser det lysere ut! Det er prat om at det skal legges fiberkabel i Finsland-stort møte på herredshuset i går.
Men uansett kos dykke så møe videre, å skulle det se mørkt ut på pengefronten kan jo bare Kine imponere med sine tatovørkunster!"Førr å sei det sånn, høhø!"
c") Klem frå Silje og Mette! Lykke til på den store ferden i verden!<3