lørdag 21. mars 2009

Mexico, New York og LA

Ok folkens, vi boeyer oss i stoevet og ber om dere tilgivelse for vi har ikke laget bloginnlegg siden Peru. Dette har delvis vaert vaar feil og delvis det faktum at vi plutselig maatte betale opp til 200 kr timen for internett... Naa lurer dere sikkert fryktelig paa hva vi har gjort i det siste, og det skal vi fortelle...

La oss begynne med Mexico. Det var tross alt bare en mellomlanding med to dager til aa oppleve byen. Den var enormt stor! Vi hadde fikset oss fire-stjerners hotell i downtown. Det var faktisk ferre som snakket engelsk her enn i Brasil, hvem skulle vel tro at det gikk an? Men vi klarte oss greit. I loepet av oppholdet klippet vi oss, handlet og gikk rundt og "opplevde byen", som Edith ville ha sagt. Naar kvelden naermet seg, trakk vi oss stille og rolig tilbake. Marita mente nemlig at mennene begynte aa se paa oss med begjaer, noe de ogsaa gjorde, Helene fikk ikke oppleve dette for hun laa inne og var syk og delvis blind. Det gikk heldigvis over:) Den meksikanske maten smakte lite og annerledes enn meksikansk i Norge, men det kommer vel an paa hvor i Mexico du er... Og saa gikk ferden videre til Obama-land...the US of A!

Vi hadde en aldri saa liten mellomlanding i Atlanta. Etter at Kine hadde spurt seg for, fant vi ut at vi befant oss i Georgia. Her hadde vi vaart foerste moete med en kjendis. Han sa hei til oss helt uoppfordret og nei, vi stod ikke og hoppet og skrek! Dette var forresten Henry Winkler, dere kjenner kanskje ikke navnet, men har nesten garantert sett han. Deretter gikk turen videre til New York City, naermere bestemt YMCA westside, Manhatten. Her var det dyrt og vi maatte ty til McDonald's. Naa var det bare tre dager til Edith skulle dra, og det betydde tre dager med konstant hardkjoer! Times Square, Ellis Island, Frihetsgudinnen, Empire State Building, Ground Zero (som btw er en byggeplass for tiden, World Trade Center skal opp igjen), Central Park, Stand-up klubb; Comic Strip LIVE (dette var morsomt:) og vi drakk flere liter med kakao og brus), shopping og saa tok vi farvel med Edith. Det var utrolig koselig aa ha deg her!!
Saa begynte vaare late dager... Vi sov til klokka tolv, tasset rundt som vi oensket, tok oss en svoemmetur i bassenget og sist men absolutt ikke minst, Sjoemannskirken! Aa komme til Sjoemannskirken var som aa komme hjem. Her hadde de Mors flatbroed, melkesjokolade, fiskeboller og mange andre norske produkter og norske aviser. Elin og Bjoern tok godt i mot oss med vafler og syltetoey, og da tilbudet om en skive hjemmebakt grovbroed med gulost og paprika paa kom, var det vanskelig aa ikke ty til taarene. Marita og Kine ringte hjem og grein enda mer, mens Helene holdt maska. Vi kom selvfoelgelig tilbake til loerdagsgroet og kjoepte loerdagsgodt som blant annet bestod av norsk sjokolade:) Saa maatte vi forlate New York og Sjoemannskirken for denne gang. Tusen takk, Elin og Bjoern, dere er fine!
Vi datt forresten innom innspillingen til Angelina Jolies nye film, Salt, men uheldigvis ikke noe glimt at skuespillerinnen selv. Og vi krysset gaten sammen med skuespiller David Boranez fra Bones.

Naa er vi i LA, California. Her har vi endelig kommet til litt varme, for det begynte aa bli fryktelig kaldt uten ullgenseren vi sendte med Edith. I LA har vi faktisk solt oss, badet og gaatt i shorts, det var deilig:) Vi lokket frem barnet i oss og hadde en super dag i Disneyland med berg-og-dal baner og tidenes fineste fyrverkeri foran det rosa Disneyslottet! Saa har vi vaert paa sightseeing og sett Hollywood-skiltet, Beverly Hills, Walk of Fame, Venice Beach og mye mer... med en guide som faktisk hadde spilt pirat i Pirates of the Caribbean, han het Kevin og hadde hvitt haar, hvitt skjegg og hvit buss:) Og naa bor vi paa et hostel meget sentralt plassert paa Hollywood blvd. midt paa Walk of Fame. Paa dette hostellet moette vi tilfeldigvis en tidligere medstudent fra parallellklassen paa Vaagsbygd! Verden er jammen liten!
I morgen gaar turen videre til Santa Barbara, og vi har fikset oss hostell paa stranden. Og saa er det ikke lenge til sol- og strandliv paa Fiji, noe vi ser fryktelig frem til!

Bilder kommer seinere, vi lover! Men kommenter folkens, det er saa koselig aa hoere fra dere!! Saa skal vi bli flinkere til aa skrive her:)

Mange klemmer fra dere superstars!

12 kommentarer:

RandiHelen sa...

Gleder oss til bildene og enda flere leser brev. Oppfordrer dere andre til å skrive, om ikke noe langt, så bare ett HEI, slik at de vet at noen leser det. Tror det er mange som leser uten å kommentere. Oppfordrer dere herved til å kommentere innleggene.
Stå på jenter, vi følger med dere.
Gode klemmer fra mamma til Kine og Ivar

Anonym sa...

Det høres ut som dykke he det gøy:) I Finsland æ alt som før, mi he forressten hatt Ungdomsforening igjen. Det blei vellykka! Men kose dykke videre, glede meg t bildan:D Klem frå Silje

Ellen sa...

Hei Hei Kine og dere andre. Jepp vi følger med dere og synes det er artig å lese det dere opplever. Gleder meg til flere bilder og flere brev. Kos dere masse, gode klemmer fra tante Ellen.

Anonym sa...

Hei flott å få en rapport fra dere igjen.tenk at dere får oppleve alt dette:-)Det blir minner for hele livet.Gleder oss til bildene kommer.Tenk at dere alt har tilbakelagt halve turen!God tur videre til Fiji.Mange klemmer fra oss på Svaland.

Anonym sa...

Hallooooooooo!!! ja skal si det var på tide at dere oppdaterte siden altsååå! jeg var på intervjuet med disney på lørdag og det gikk KJEMPE bra! yess! synes jeg iallefall! en del rare spørsmål men =D så jeg sier ifra når jeg får svar!

Håper dere har det bra! savner dere KJEMPE masse!!!!!

Anonym sa...

Wow,kjendisparty xD Ground zero skal forresten ha 7 forskjellige bygg, 6 tårn og et minnesmerke/fredsmuseum til minne for de som døde, i midten av tårnene. Minnesmerket/fresmuseumet tegnes av Snøhetta (det norske arkitektfirmaet som tegnet operaen i oslo) ;)
Ikke lenge til din bursdag nå, Marita:D

Onkel Tore sa...

Hei folkens!
Skikkelig artig å lese om alt dere har opplevd så langt! Dette kommer dere til å huske med glede resten av livet. Smart å benytte seg av mulgheten før det blir for mange praktiske hindringer som dukker opp og spolerer slike opplevelser.
Kos dere kjempemye resten av turen!

Klem fra en gammel, rørete og giktbrudden onkel (formelt til Marita, men mentalt til alle tre) ;-)

Anonym sa...

heiheihei! =D
dette var kjempemoro lesestoff:)
var liksom en liten humørboost midt oppi alt skolelesinga:D
gleder mæ te å se bilder, men aller mest til å se dere live når dere kommer hjem, og vi får litt sommer her også;)
må si berg-og-dalbaner hørtes fristanse ut for øyeblikket!
savner dere:)
kos dere så lenge!!!
klem fra nina<3

Anonym sa...

Hei Kine,Marita og Helen :)
Endelig.... JYPPY gitt om vi har kikket etter reisebrev fra dere.I dag fikk vi belønningen!!!!!!!!Å så "livat" dere skriver.Ser dere for meg;) på eventyr reisen deres.Minner for livet.
Å måtte alle basilusker holde seg langt,langt vekke!!!!!
Nyt FIJI,sommer,sjø,bading DET GODE LIV.GLEDER OSS MED DERE.Vet du har sett frem til dette,KINE:)
En lang,God klem spesielt til deg fra morfar & mormor VGID ;)

Anonym sa...

Mmm, hører ut som om dere har det TOPP : )
Ja, nå fårje helg var været topp , 30-40grader i solsteiken. Men i natt kom det ca 10-20 cm me snø.. Ikke det vi hadde tenkt, Ville ha sommer igjen..!
Så dere for bare kose dyken videre, med sol å varme..!

( gleder meg te Bildane ja XD )

Klem frå Mette ! XD

Elin, NY sa...

Hei jenter.
Vi følger med glede deres reiseopplevelser videre.Høres ut som dere fremdeles har det bra.God tur videre. Enjoy every day.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.