torsdag 9. april 2009

Resten av Fiji og begynnelsen paa New Zealand...

Det var en gang tre jenter paa paradisoeyen Fiji... Slik kunne historien ha begynt, og ikke noe stygt om Fiji, men paradiset var blitt litt oedelagt av en flom noen uker tidligere. Saa realiteten er at stranden er skylt vekk. Det som reddet oss var et koselig lite bassengomraade og fint vaer, trodde vi i alle fall... Helt til uvaeret braket loes og himmelen aapnet sine sluser. For aa troeste dere folkens, det regnet to av vaare seks dager. Men vi fikk solbadet oss masse i alle fall i to dager, ikke det at vi kjedet oss paa regnvaersdagene, vi hadde nemlig besoek paa rommet. Det var ikke nok med alle firfirslene paa veggen og kakkerlakkene i dusjen, vi delte nemlig ogsaa hytte med en meget uvelkommen aattebeint venn. Det er den stoerste edderkoppen vi har sett! Hushjelpene (som vi maatte tilkalle for aa drepe dyret) troestet oss heldigvis med at det bare var en liten en (!)... Men ikke nok med det! Neste natt vaaknet vi klokken 2200, ikke mobb vi blir slitne:), av en merkelig rasling i posen. Foerst irriterte vi oss over at posen ikke kunne vaere stille, men etter naermere ettertanke skal det jo sies at poser ikke rasler av seg selv. MEN, hvis det er en mus oppi denne posen derimot, kan du forvente mye mere braak! Saa midt paa "svarteste natten" kastet vi ut posen med mus og det hele. Naa hoeres det kanskje ut som om vi har hatt en helt forferdelig tid paa Fiji, det har vi altsaa ikke! Vi kom hit for aa bli brune, spise is og slappe av og det har vi gjort:)

Saa etter en uke satte vi avgaarde mot flyplassen med New Zealand i tankene...og det var rett foer det bare ble med tanken! Ingen hadde fortalt oss at vi, for aa i det hele tatt faa ut boardingpasset, maatte ha flybillett UT av New Zealand. Saa da sto vi der, en time foer boarding, uten denne billetten! Men etter en stressende periode hvor boardingtiden stadig tikket naermere, ble vi gode venner med en arbeider fra flyselskapet Qantas. Han ledet oss bak skrankene, opp trappene og inn paa Qantas eget kontor. Her fikk vi tak i billet og ble ogsaa spurt om aa ta med en ekstra bag for kameraten hans. Det gjorde vi...selvfoelgelig IKKE! Englebarna deres har fremdeles ikke smuglet noe over grensene... Bortsett fra et glass syltetoey fra Fiji:)
Men jo, vi kom oss til gaten noen minutter foer boardingen startet. Saa tilbrakte vi tre timer i luften, saa The Day The Earth Stood Still (som faktisk er en ganske bra alienfilm) og saa landet vi her paa New Zealand. Her trives vi:) Vi fant oss en billig shuttle, og selv om vi hadde null ide om hvor vi skulle sove, satte vi avgaarde inn mot Auckland sentrum. Paa vei inn bladde Marita i et blad og fant noe som saa ut som et greit hostel. Vi sa vi skulle dit, og HURRA HURRA, det er vi veldig glade for! Vi fant oss godt til rette paa et dobbeltrom med ekstra madrass paa gulvet. I loepet av turen har Marita forlatt de glade tenaarene, og entret de enda gladere 20-aarene:) Dette feiret vi med en koselig ost-og-kjeks-og-kake piknik paa en solfylt dag i parken. Senere byttet vi kakerestene mot tre colaer i resepsjonen og satte avgaarde paa en rundtur med Kiwi Experience. Denne bussturen tar minimum seks dager, men vi har god til saa vi blir fire dager paa det foerste stoppet, Whitianga:) Paa vei hit var vi en kjapp tur innom Cathedral Cove, en naturlig tunnel paa en av de vakreste strendene, det var nydelig! Her saa vi en doed pingvin!
Og naa er vi jo som sagt i Whitianga, paa Turtle Cove Backpackers. Det er en koselig liten havneby, og snart kommer det en ny buss som vi blir med videre til Rotorua. Marita har nesten blitt frisk, for hun har vaert syk. Kine har hoppet i strikk. Og Helene tygger i soevne, tror det maa vaere pingvinsjokket:)

Saa ha en god Good Friday! I morgen skal vi kose oss med taco og selvpyntet paaskeboks (vaar form for paaskeegg, noe de aldri har hoert om her...)

GOD PAASKE!!!

10 kommentarer:

Sunna sa...

vi vil ha BILDER!!!!!!!!!

RandiHelen sa...

Yippi
det var kjempe kos å høre. Kjempe gøy å lese innlegget. ¨Gleder oss til bedre internett forbindelser, slik at dere får lagt inn mange bilder. Kos dere med påskeboksene :)
Har kjøpt Freia påske egg. De står lagret på rommet ditt og venter på deg. Go klllleeeeeemmmmmmm

Maren sa...

Hmpf, dere skal få påskeegg når dere kommer hjem:) med MASSE god sjokolade. Bra dere koser dere, men begynner å syntes at dere skal komme hjem snart. Kom on!:P

Anonym sa...

Deilig å høre fra dere igjen:-)Flott at dere får oppleve flere steder på New Zealand. Påskeegget ligger klart til deg Helene fra bestemor:-)Kos dere videre. Klem til der alle!!!

Silje sa...

HeiSann:D
Ska sei dykke oppleve litt a hvert!
Gratulerer med dagen Marita - på etterskudd, og kos dykke med påskeboksan!

Dagfinn L sa...

At du tør Kine; hoppe i strikk! Ikke for en million for min del.... jo kanskje for en mill. , men ikke for 500.000! Gratulerer på etterskudd, Marita! New Zealand skal være grønt og vakkert - nesten som Norge, har jeg hørt! Kos dere! Her hjemme i Finsland er det fortsatt litt snø her og der, men nå er våren på full fart framover! I morgen (1. påskedag) er det varslet 13+ og litt sol - ikke verst!

Sunna sa...

Savner dere! følg min blog

xoxoxox

mette sa...

Gratis me dagen på etterskud marita <3:)
Fra Mette..!

Marita sa...

Tusen tusen takk for bursdagshilsener:):)

marielle sa...

sykt ekkelt det med alle de dyrene!! spesielt edderkopp! hater det jeg:) hehe.. gøy å lese det dere skriver:) følger godt med! tid er det dere egentlig kommer hjem? begynner å bli en stund dere har vært der nå! gleder meg til bursdagen deres;) blir utrolig gøy å se dere igjen, og sikkert mange andre fra klassen!:) kos dere masse! gla i dere alle tre<3 gratulerer med dagen å forresten!! klem marielle