onsdag 11. februar 2009

Dyrene i Afrika og alt vi har aa gjoere...


Hei igjen...naa har vi endelig kommet oss til internett igjen! Det har skjedd mye siden sist...
Kanskje det mest vesentlige er safarien. Etter Zanzibar tok vi et lasteskip tilbake til Dar es Salaam, det skulle ta 3 timer, men endte opp paa 5,5, african time you know:) Det ble litt krise da vi kom frem, mageproblemene som hadde oekt i styrke, truet med aa avlyse hele safarien, men vi ble med Safarimannen (som btw het Norman..haha) paa et apotek og fikk piller saa det gikk bra! Herfra gikk turen til Arusha, som altsaa var en ti timers lang busstur fra Dar, paa en diett av kjeks og vann. Da vi kom frem til Arusha ble vi moett av en herskare av menn som skulle foelge oss til Meru House Inn og safarikontoret. "Kine Soltvedt, Marita Utsogn, Helene Svaland. Welcome!", stod det paa en lapp:)

Neste dag begynte eventyret, det kom en jeep og hentet oss klokken ti, og med oss paa turen var Abdul, sjaafoer og guide, og James, vaar eminete egne kokk, og en amerikansk, eksentrisk dame! Vi kjoerte ca to timer til Panorama Campsite som laa paa en topp med utsikt over hele Lake Manyara nasjonalpark. Her fikk vi tildelt et telt med tre solide, vanlige senger i, vittig! Foerste dag var Lake Manyara nasjonalpark som stod paa menyen...og bilder sier vel i grunn mer enn tusen ord:)



Da vi kom tilbake til campen fikk vi middag som var laget av vaar kjaere James, og dette folkens var dagen da Helene og Marita likte fisk, og for de av dere som kjenner oss saa pass, sier det faktisk litt om hans kokkeferdigheter. Etter middag stod det underholdning for tur, dette var en afrikansk, akrobatisk gruppe som kalte seg Black Tigers, meget spretne karer! Natten var kald, men gikk ellers smertefritt, bortsett fra at madrassen var vaate og tynne, og Marita vaaknet av en forferdelig lukt midt paa natten...uforklarlig!

Ngorogoro! En av vaare 7 verdensundre. For de av dere som ikke vet hva Ngorogoro erm saa er det altsaa et ufattelig stort krater, stappet fullt av masse dyr! Det er 600 m ned og 20 km i diameter, og her finner en nettopp sebraer, loever, nesehorn, gnuer, flamingo, pumba, boeffler, antiloper, gaseller, hyener, sjakalar, oern og leoparder og geparder, men de to siste saa ikke vi... Vaar guide var flink og advarte oss mot aa spise lunsjen vaar ute, som foroevrig ble spist i krateret, de som ikke ble advart ble angrepet av 20 sultne oerner...



Da vi kom tilbake var middag igjen, og akrobatene kom tilbake. Denne gangen gjorde de et stunt som vi ikke hadde sett foer. Nemlig staa paa hendene oppaa fire treklosser satt paa kortsiden, oppaa en krakk, oppaa et bord, oppaa murgulvet. I dette stuntet raste treklossene sammen, noe som var meningen saa han landet paa hendene oppaa krakken, men sjokket om at denne mannen skulle rase i den sikre doed sendte umiddelbare signaler til Kines taarekanaler. Og hun grein ordentlig, folkens... Neste dag sa guiden: "I saw you cry last night." Hahaha!

Terengire. Siste safaridag ble tilbrakt i en diger nasjonalpark, og her var det varmt. Digre Baubab traer og elefanter prydet parken. Og baubab traer er nemlig det treet Rafiki bor i, i Lion King. De er saa gedigne!!! Ingen kunne fortelle oss akkurat hvor mange elefanter det fantes i parken, men man regner med at den huser ca 4000 stk.



Deretter gikk turen tilbake til Arusha, og deretter Dar es Salaam, og deretter Soer Afrika, hvor vi altsaa er naa. Her bor vi fantastisk, takk Randi, Emerald Guesthouse er perfekt og trygt! Vi har til og med vaar egen leilighet med to bad, 4 senger og kjoekken! Dessuten er det to badebassenger her, men vi har ikke brukt dem, selv om vi regner med at vi kommer til aa falle uti ett snart... Det ligger rett utenfor resepsjonen i gangstien, derfor! Og i dag har vi shoppet, paa et fryktelig vestlig senter. Nekter aa tro at dette er Afrika, men de sier saa...

Saa da snakkes vi om ikke saa alt for lenge folkens! Brazil kaller:)

Asante Sana, Squash, Banana... <3

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det er så gøy å lese! æ ler! haha ser skikkelig for meg kine som griner! :P gleder meg til å se dere igjen! bare 2 uker til ! :D btw så er jeg inne hver dag å ser om dere har lagt inn noe nytt, så dette var gøy :D

Anonym sa...

HEI PÅ DERE :)
Måtte bare inn å "kikke"om det var noe nytt reisebrev fra dere.Kommer rett fra byn i snøslaps.Feiret oldefar sin 93 årsdag.Koselig :)skal hilse så mye til deg Kine fra fam.:)
Å Kine sånn er vi bare...men så artig å dere skriver..vi ser det jo for oss...topp med bildene å.
TA VARE PÅ HVERANDRE :)KLM :)KOS DERE!!!! KINE KGID !!!!!

Anonym sa...

dere lever livet skikkelig for å si det sånn!! herliland å gøy det ser ut..!=) utrolig gøy å lese alt dere skriver=) da får vi være med på en liten del av det dere opplever;) igjen nyt det masse!